petak, 20. prosinca 2013.

Preuzmite Windows 8.1

Nadogradnja, koja je dostupna već neko vrijeme, sa Windowsa 8 na Windows 8.1 besplatna je za sve korisnike koji posjeduju licencirani Windows 8. Za sve ostale korisnike koji žele vidjeti šta je to novo na novim Windowsima mogu instalirati besplatnu verziju Windowsa 8.1 koja, kada se besplatno aktivira, može raditi i do 90 dana.

Već neko vrijeme Windows 8.1 dostupan je kao besplatna nadogradnja za sve korisnike sa licenciranim Windows 8 izdanjima. Za sve ostale korisnike koji posjeduju neka od izdanja Windowsa 7, Viste ili XP morat će platiti punu cijenu za Windows 8.1. Prije nego vas očaraju sve reklame i pohvale za trenutno posljednju verziju Windowsa, bilo bi dobro da ga isprobate prije nego se zaletite da ga kupite.

Windows 8.1 Enterprise Trial je finalna verzija Windowsa 8.1 koja traje 90 dana. Ovo izdanje dolazi u ISO formatu na nekoliko svjetskih jezika za x86 i x64 arhitekturu. Da bi ga preuzeli potrebno je da imate bilo koji korisnički račun na Microsoftu te da potvrdite neke osnovne informacije. Meni je poslužio moj Hotmail korisnčki račun. Za ovo izdanje nije potreban serijski ključ. Nakon instalacije imate 10 dana da besplatno aktivirate Windows 8.1 a nakon aktivacije imat ćete 90 dana za korištenje. Aktivacija ovog izdanja moguća je sve do 31. oktobra 2014. godine.

Međutim, ovdje posebno moram naglasiti da nakon isteka 90 dana Windows više nećete moći koristiti. Da bi ga nastavili koristiti potrebno je da ponovo uradite svježu instalaciju. Također nije moguća niti nadogradnja na neku drugu verziju Windowsa. Svakako bih vam preporučio da ovo izdanje ne instalirate kao glavni operativni sistem već da ga instalirate na drugom disku ili particiji jer ćete pri svakoj novoj instalaciji izgubiti sve programe i dokumente koji se nalaze zajedno sa instalacijom Windowsa 8.1.

Windows 8.1 Enterprise Trial možete besplatno preuzeti ovdje.