subota, 29. siječnja 2011.

Produžite probni period sa 30 na 120 dana (Windows Vista i Windows 7)

Svi već znamo da Windowse bez ograničenja u funkcionalnosti možemo besplatno koristiti 30 dana bez aktivacije. Nakon što istekne period od 30 dana, Windowsi se ili zaključavaju (Windows XP) ili prelaze u režim smanjene funkcionalnosti (Windows Vista i Windows 7). Međutim, dali ste znali da ovaj period od 30 dana možete produžiti čak i do maksimalnih 120 dana? Ako niste onda nastavite čitati.

ponedjeljak, 17. siječnja 2011.

Omogućite ili onemogućite Aero Peek na Windowsu 7

Novost na Windowsu 7 je osobina koja se zove Aero Peek, a njena uloga je da kroz sve otvorene prozore vidite radnu površinu. Ova osobina je automatski omogućena ali ako vam se ne sviđa onda je možete onemogućiti.

S radom je počeo Facebook e-mail

Facebook e-mail servis najavljivan je već odavno, a zadnjih dana je obavljena i kupovina fb.com domene koja će poslužiti da svi Facebook korisnici dobiju svoju vlastitu e-mail adresu. Od danas je i to moguće, pa požurite poslati zahtjev za aktivacijom vaše Facebook e-mail adrese.

nedjelja, 16. siječnja 2011.

Održavanje računara programom CCleaner

CCleaner je program koji ima mogućnost brisanja privremenih datoteka, povijest surfanja, kolačiće, zasićenost memorije, fragmentirane datoteke, datoteke za zapisivanje događaja, sistemsko spremanje, podatke za primjenu, povijest automatskog završavanja, ispravljanje problema u registarskoj bazi, uklanjanje instaliranih programa, upravljanje programima koji se pokreću zajedno sa Windowsom, brisanjem tačaka za povrat sistema itd. Ukratko, CCleaner je sitan ali dinamitan.

srijeda, 12. siječnja 2011.

Igrajte Hold 'Em Poker na Windowsu 7

Ukoliko ste ikada koristili Windows Vista Ultimate onda se sigurno sjećate igre Hold 'Em Poker. Sa dolaskom Windowsa 7, odustalo se od razvoja dodatnih sadržaja za najskuplje izdanje Windowsa 7 tj. za Windows 7 Ultimate. Međutim, to ne znači da ne možete igrati Hold 'Em Poker i na Windowsu 7.

Ugasite Explorer u dva klika

Jednom sam objasnio kako što jednostavnije ponovo pokrenuti Windows Explorer. Međutim, sada postoji još jednostavniji način i to u dva klika.

ponedjeljak, 10. siječnja 2011.

Istina o gašenju Facebooka

Na internetu se pojavila vijest da će se najveća društvena mreža Facebook ugasiti 15. marta. Međutim, dali je to stvarno istina ili je riječ o nečemu drugo?