četvrtak, 3. veljače 2011.

Googleova virtualna šetnja muzejima

Pored mnogobrojnih uluga koje na Google nudi kao što su Google Maps, Google Street View, Google Docs, Google Translate itd, najbogatiji softverski div uvodi novu uslugu koja se zove Art Project. Art Projekt omogućuje virtualnu šetnju i pregledavanje zbirki 17 velikih muzeja širom svijeta.

Google je na svom blogu objavio kako je korištenjem tehnologije iz svoje usluge Street View omogućio virtualno pregledavanje zbirki 17 muzeja širom svijeta. Kroz Art Projekt korisnici mogu pregledavati zbirke nekih od najpoznatijih svjetskih muzeja, a trenutno ima više od 1.000 slika koje se mogu detaljno pregledavati. Naime, kad korisnici odaberu muzej mogu se virtualno kretati mnogobrojnim hodnicima ili detaljnije pogledati pojedine izloške uz mnoštvo dodatnih informacija. Također se navodi kako je svaki muzej odabrao jedno umjetničko djelo koje je fotografirano u gigapikselnoj rezoluciji, omogućujući korisnicima detaljan pogled na djelo prikazano sa 7 milijardi piksela.

Google najavljuje kako će u Art Project dodati još muzeja i umjetničkih djela, a kako sve to izgleda možete vidjeti na službenoj stranici.