srijeda, 23. veljače 2011.

Dostupan SP1 za Windows 7

Prvi servisni paket za Windows 7 dostupan je svim korisnicima. Pored ažuriranja koja su za Windows 7 izdata preko servisa Windows Update, SP1 sadrži i ona koja su bila dostupna samo Microsoftovim partnerima.

utorak, 22. veljače 2011.

Windows 8 je u razvoju

Svakim danom je sve više informacija o nasljedniku Windowsa 7, odnosno o Windowsu 8. Naime, Windows 8 je trenutno u fazi testiranja od strane Microsofta i najbližih partnera. Prva javna testna verzija korisnicima će biti dostupna u septembru ove godine, a konačna verzija se očekuje 7. januara 2013. godine.

nedjelja, 20. veljače 2011.

"GodMode" na Windowsu 7

GodMode je ime mape u kojoj se nalaze sve moguće postavke Windowsa 7 a kojima možete pristupati bez da se prebacivate kroz druge mape ili kroz mnoge postavke Upravljačke Ploče. Ako želite saznati kako omogućiti GodMode onda nastavite čitati.

srijeda, 16. veljače 2011.

Integriranje servisnog paketa u Office 2007/2010

Ako imate potrebu za učestalom instalacijom uredskog paketa Office 2007/2010, onda će vam dobro doći ovo upustvo u kojem ću vam detaljno objasniti kako da na Office 2007/2010 instalacijski disk integrirate servisni paket ili bilo koje drugo ažuriranje za Office 2007/2010.

ponedjeljak, 14. veljače 2011.

Instalirajte IPv6 na Windowsu XP

Cijeli Internet se bazira na IPv4 adresama. Kako njihov broj nije beskonačan tako se njihov nestanak očekuje u prvoj polovini ove godine. Ali ne brinite, Internet neće nestati jer se o ovom problemu mislilo i prije. Naime, slijedeća verzija Internet protokola je IPv6, a njegova implementacija započela je 2008. godine. Od tada pa do danas mnoge tvrtke implementiraju IPv6 na svoje sisteme i uređaje, pa je tako IPv6 instaliran i na Windowsu 7. Međutim, to nije slučaj i sa Windowsom XP.

četvrtak, 10. veljače 2011.

Windows 7 AutoRun na Windowsu XP i Windowsu Vista

Kada Windows 7 korisnik na računar priključi USB disk, AutoPlay u svom izborniku ne prikazuje mogućnost "Instaliraj ili pokreni program" kao što je to slučaj sa Windows XP ili Windows Vista korisnicima. Ovo je veoma korisno ponajviše iz sigurnosnih razloga jer se najveći broj crva prenosi upravo preko USB memorija. Međutim, dali ste znali da Windows 7 AutoRun možete koristiti i na Windowsu XP i Windowsu Vista? Ako niste onda nastavite čitati...

srijeda, 9. veljače 2011.

Windows 7 SP1 izlazi 16. februara

Microsoft je konačno podijelio malo detalja o SP1 za Windows 7 i Windows Server 2008 R2. Tačnije, objavljeni su samo datumi kada će SP1 biti dostupan korisnicima.

petak, 4. veljače 2011.

Facebook slavi sedmi rođendan

Najpopularnija društvena mreža slavi svoj sedmi rođendan, a sve je počelo kao neslana šala osnivanjem stranice Facemash na kojoj su se nalazile slike studenata iz devet udruženja. Na stranici bi se nalazile dvije slike jedna pored druge a cilj je bio da korisnici odaberu koja osoba je popularnija. Danas Facebook ima preko 600 milijuna aktivnih korisnika, a vrijednost stranice procjenjuje se na preko 52 milijarde dolara.

četvrtak, 3. veljače 2011.

Googleova virtualna šetnja muzejima

Pored mnogobrojnih uluga koje na Google nudi kao što su Google Maps, Google Street View, Google Docs, Google Translate itd, najbogatiji softverski div uvodi novu uslugu koja se zove Art Project. Art Projekt omogućuje virtualnu šetnju i pregledavanje zbirki 17 velikih muzeja širom svijeta.

utorak, 1. veljače 2011.

Sakrijte datoteke u sliku

Dali vam je poznata izreka Slika govori hiljadu riječi? Ako jeste onda će slika poslije ovog upustva stvarno govoriti i mnogo više od hiljadu riječi :).