subota, 3. travnja 2010.

Office 2010 izlazi 12. maja

Prvi koji će dobiti konačnu verziju Officea 2010 su MSDN i TechNet pretplatnici, a moći će ga kupiti poslovni korisnici već 12. maja. Javnosti će biti dostupan mjesec dana kasnije.

Microsoft je potvrdio da je 12. maj 2010. službeni datum lansiranja za Office 2010, slijedeću generaciju Officea. I kako to obično i biva sa Microsoft proizvodima, prvi koji će moći kupiti konačnu verziju Office 2010 su poslovni korisnici. Dostupnost za javnost predviđena je za mjesec dana poslije, potvrđeno je iz Microsofta.

U ovom trenutku, Office 2010 tek treba biti pušten u proizvodnju. Mala grupa korisnika širom svijeta testira Release Candidate, izdanje prije konačnog izdanja, koji je tvrtka ponudila ranije ove godine.

Prema softverskom divu, slanje u proizvodnju Officea 2010 planirano je za kraj aprila, iako se još ne zna tačan datum kada će se korisnici moći prijaviti za kupnju. Ipak, najvjerojatnije da će MSDN i TechNet pretplatnici prvi dobiti konačnu verziju, čak i prije poslovnih korisnika. To znači da će, s obzirom na dostupnost poslovnim korisnicima planiranim za 12. maj, MSDN i TechNet pretplatinici moći dobiti Office 2010 u aprilu ili početkom maja.